EN | FR | NL
TWEEX 1 Saskia Van der Gucht (Sint Lucas Antwerpen), What if all the boxes in the world were jewellery boxes, 2012
Saskia Van der Gucht, What if all the boxes in the world were jewellery boxes, 2012

Vorige expo

 
TWEEX 1: meesters en leerlingen ontwerpers van Hedendaagse Sieraden
TWEEX 1 tentoonstelling

De jonge galerij "vander A" - die ondertussen een dik jaar beeldende kunstenaars en hedendaagse juwelenontwerpers exposeert – maakt in samenwerking met de VZW Néon Atelier van Bernard François een verrassende balans op van de kennisoverdracht meester-leerling in het auteurssieraad aan de hogescholen en kunst academies.

Drie nooit vertoonde exposities zullen plaatsvinden in galerij "vander A", van 26 april tot 25 mei 2013, in september 2013 en in januari 2014.

De hedendaagse juwelenkunst is een jonge, multidisciplinaire kunst en een volwaardige artistieke expressievorm die ontegenzeglijk deel uitmaakt van ons patrimonium.

Met de medewerking van

La Cambre, Brussel
IATA, Namen
Sint Lucas Antwerpen

en Félix Roulin.

Is er bij de nieuwe generatie Belgische of buitenlandse ontwerpers die in België opkomt, een gevoelige breuk met die knowhow, een behoefte om ze te overtreffen zoals onze Meesters indertijd ook wilden breken met de traditionele juwelen, of een wil om ze op een andere manier naar hun hand te zetten?

Nieuwsgierig naar het belang van deze kennis en het aandeel ervan in de hedendaagse creaties, geeft galerij "vander A" een presentatie van de Belgische hogescholen en kunstacademies met kunstenaars die zich willen specialiseren in traditionele en/of moderne technieken van de hedendaagse juwelenkunst.

Nu jonge ontwerpers opgeleid worden in verscheidene landen en ze niet meer echt een specifieke nationale stempel dragen, lijkt het ons hoognodig om beter te communiceren over ons erfgoed. Zo kunnen we aanspraak blijven maken op ons onbetwistbare meesterschap en onze huidige bijdrage tot de internationale scène in de verf zetten.
TWEEX 1 tentoonstelling: vernissage

Vernissage : 25.04.2013
van 18 uur tot 21 uur