EN | FR | NL
transplanted for granted
transplanted for granted

Vorige expo

trans
planted
for granted

22.11.2012 - 22.12.2012

Vernissage : 21.11.2012
van 18 uur tot 21 uur

Tentoonstelling van groep
Nicole Beck
Melanie Isverding
Despo Sophocleous

Photo © Mirei Takeuchi

 

Sinds de jaren 90 zijn steeds meer ontwerpers van hedendaagse kunstjuwelen ervoor gewonnen om hun werk op non-conventionele wijze te presenteren. Dat geldt zeker voor Mélanie Isverding (Duitsland), Despo Sophocleous (Canada) en Nicole Beck (Duitsland), drie kunstenaars van de Academie voor Schone Kunsten in München, die hun aparte artistieke taal uiten in een “hellende” installatie die eerst in München te zien is en dan “getransplanteerd” zal worden naar Brussel.

Hun eerste installatie, waarvan de titel "slanted for granted" - "vanzelfsprekend hellend" - andere richtingen suggereert dan het traditionele verticaal en horizontaal, creëerde de juiste context voor hun werken. De objecten zijn voorgesteld op houten balken die

diagonaal van muur naar grond gaan in V-vorm. En dat wordt meteen als vanzelfsprekend aangenomen omdat het voortaan gewoon zo is.

Ook deel van het concept is dat de bezoekers gevraagd wordt om in interactie te treden met de installatie en de ruimte. Die alternatieve, verfrissende en dynamische manier om hun “groepswerk” te presenteren stimuleert ons om de werken ook op een andere manier te ontdekken. En nu ze hun expositie ook willen ‘transplanteren’ naar Brussel, diepen ze dit concept verder uit.

Zonder de elementaire structuren te repliceren maar door het originele materiaal te importeren en het op een andere manier op te bouwen in functie van de nieuwe ruimte, suggereren zij impliciet een nieuwe manier om hun werk te lezen.

Deze nieuwe presentatie "transplanted for granted" – "vanzelfsprekend getransplanteerd" is een groepsexpositie waar speelsheid en sterk werk uit de hedendaagse juwelenkunst elkaar vinden.