EN | FR | NL
Union (Nelly Van Oost), foto : Jose Bravo

Vorige expo

vander A Contemporary Art Jewellery in samenwerking met Louise DS Galerie

Rencontre aan Louise DS Galerie

Kunstenaarsduo Nelly Van Oost – ontwerpster van hedendaagse sieraden – en Jose Bravo -fotograaf - versus beeldend kunstenaar Jacques Verdier: daarover gaat het in ‘Rencontre’. Voor Nelly en Jose is het ook een Antwoord, het resultaat van hun artistiek onderzoek rond onze dagdagelijkse ruimte die zelf ook bezaaid is met ontmoetingen. Fotografie is voor dit duo werkinstrument en antwoord met focus op het ervaren van de relatie.

De hedendaagse sieraden heeft als kritische en autoreflectieve discipline de neiging om het begrip preciositeit op het achterplan te schuiven en het lichaam constant in vraag te stellen als onderwerp en als beperking. In een sculpturale taal met expansief karakter gaat Nelly in de richting van een relationele esthetiek en blijft ze de reeds verkende grenzen verder verschuiven.

Hoe het ontastbare vorm geven? Voor haar zijn het gewoon ontmoetingen, momenten, situaties – nog geen gedachten. Zich bevrijden, de camera niet meer voelen ...

Jose Bravo
Foto : Jose Bravo

Foto : Jose Bravo

Voor hem gaat het erom de essentie van die contacten te capteren. Haar volgen, haar bekijken, haar gedrag bestuderen, haar fotograferen. De momentopnamen van Jose bieden Nelly de kans om het immateriële naar haar hand te zetten. Om vormen te creëren die zowel etherisch als gevuld zijn ...

Om opnieuw alle ballast overboord te gooien, niet meer te voelen ...

Als antwoord op deze uitwisseling aangevat in 2011 zijn het de links verbonden met ons intieme universum die ze symboliseert in schakelstukken aangepast op levende modellen. Wanneer gedragen geven ze hun volle betekenis vrij: de alchemie van het ontmoeten, want er ontstaat wel degelijk goud bij contact met anderen.

WANEER
van 10 tot 26 oktober 2014
vrijdag, zaterdag, zondag
van 11 uur tot 19 uur

Vernissage
vrijdag 10 oktober, 18 uur

WAAR
Louise DS Galerie
67, Rue de L’Hospice Communal
1170 Brussel
Tel +32 (0)2 675 83 80
www.louisedsgalerie.com

Rencontre: huidige expo van de vander A Gallery in samenwerking met Louise DS Galerie