EN | FR | NL
Patrick Marchal

Patrick Marchal

Patrick Marchal is een beeldend kunstenaar met politiek bewust en een scherp gevoel voor humor. Zeer ervaren goudsmid in assemblagetechnieken, vermengt hij harde en lichtere componenten uit vertrouwde bronnen die we allemaal kennen. Zijn "meticulours" kunstwerken zijn vol van betekenis en persoonlijkheid.

De intense artistieke taal van Patrick Marchal laat ons denken aan onze sociale en politieke omgeving, dezelfde omgeving die zijn werk stimuleert. Zijn mini-beeldhouwwerken, gekleurd met veel knowhow en precisie, zijn ontworpen om een ​​glimlach en een reactie bij ons te veroorzaken ten opzichte van een aantal serieuze onderwerpen die uit het begin van deze eeuw voortgekomen zijn.

Met de juwelen van Patrick Marchal, zijn metaal of staal de basis, bom, X. De innerlijke spanning is zichtbaar. Daarom is het niet alleen een heroverweging van het zichtbare beeld, maar eerder een herbeoordeling van zijn verschijning en acceptatie in de wereld.

Het kunstjuweel als spanning door zijn werkelijke aard. Hoge dichtheid, mogelijkheden om wel of niet gemanipuleerd te worden, alle composities op het snijvlak voor een persoonlijke betrokkenheid.

Geboren in 1968, in Brussel, studeerde hij van 1989 tot 1992 aan de IATA juweel school in Namen, België. Hij volgt de hedendaagse kunstjuwelen sessies met Bernard François in de Neon galerij in Brussel (België) en Les Ateliers de Fontblanche in Nîmes (Frankrijk).

Hij kreeg een citaat en prijzen in beeldhouwwedstrijd van de Franse Gemeenschap van België, in 1995, en de internationale kunst wedstrijd voor moderne juwelen design in Helsinki, in 1996. De internationale erkenning verleend door deze award heeft de deuren van tentoonstellingen geopend in de volgende landen : Finland, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Australië, Frankrijk, Spanje, Verenigde Staten, Italië, Luxemburg, Japan en Portugal.

In 2009 nam hij ook deel aan de Schmuck (München), de internationale tentoonstelling van beroepen en handvaardigheid.

Website: patrickmarchal.blogspot.com

Vorige tentoonstellingen

Patrick Marchal gepresenteerd
"It is not because you AA"
18.11.2011 - 07.01.2012.

Europese Triënnale
voor Hedendaagse Sieraden

25.10.2014 - 28.12.2014