EN | FR | NL
1x1 Collective

1x1 Collective

Het Collectief 1×1, een groepering van onafhankelijke kunstenaars ontstaan in Firenze in 2010, zal exposeren (juni 2012) met werk van acht artiesten die een toonaangevende rol spelen bij de creatieve ontwikkeling van de hedendaagse juwelenkunst.

Margherita de Martino Norante (IT) en Eugenia Ingegno (IT), de stichtsters, Elinor de Spoelberch (BE), Youngbin Park (Korea), Marina Elenskaya (VK) (prijs Talente, Schmuck 2012, Munchen), Eunjae Baek (Korea), Sungho Cho (Korea) en Yoko Shimizu (JP) studeerden met name allemaal af aan Alchimia de Florence, een academie die bekend staat om zijn opleiding in juwelen en experimenteel ontwerp.

Ze tonen ons een zeer gediversifieerd werk naar het beeld van deze hedendaagse artistieke discipline: traditioneel meesterschap, vernieuwend technisch onderzoek en vrij experimenteren.

In nauwe samenwerking met Elinor de Spoelberch (BE), die lid is van het Collectief 1×1 en in Firenze woont en werkt, zal elke persoonlijke benadering en artistieke zoektocht alle ruimte krijgen in zijn bijzondere en unieke karakter.

Een ideale gelegenheid dus voor de jonge galerij vander A om een breed scala aan creatieve ontwerpen te tonen.

Voor Collectief 1×1 is elke persoonlijkheid en artistieke autonomie een bijzondere hoeksteen aan het bouwwerk van de hedendaagse juwelenkunst. Daar is deze collectieve tentoonstelling in vrije dialoog een mooi bewijs van.

Website : www.1×1collective.com


Vorige tentoonstelling
1x1 Collective
van 31.05.2012 tot en met 30.06.2012.